Haven

Vi flyttede til vores nuværende hjem og have for ca. 5 år siden. Dengang bestod haven af nogle gamle Tax-buske og et forsømt staudebed med en lang række gode gammeldags stauder. Desuden var der et stort birketræ og et par frugttræer. Det meste af haven bestod af græs og siden hen er der sket en del. Et møde med Claus Dalby for en række år siden tændte en ild i mig. Jeg har altid haft en stor interesse for haven, men som ung mand med denne interesse mødte jeg ikke mange ligesindede. Jeg fandt hurtigt ud af at de fleste af de mennesker som delte min interesse var kvinder. I dag er det helt anderledes og jeg tror jeg kan takke Claus Dalby for at haven er kommet mere i fokus hos begge køn. 

Det er gennem de senetse 5 år puttet hundredevis af forskellige stauder i haven og haven udvikler sig fra år til år. Meget tid er brugt i haven. På nye beplantninger, belægninger og drømmen om et drivhus. Det sidste nævnte er godt undervejs og kommer til at få et areal på godt 28 kvadratmeter og kommer til at støde op til den hvide have, som jeg hen ad vejen vil vise billeder af her på bloggen. Projekt drivhus forventes færdigt i løbet af efteråret og målet med drivhuset bliver at skabe en oase, hvor jeg og min kone og børn kan slappe af, men også et sted hvor jeg kan formere flere planter til haven, men også planter, som vil blive solgt fra min adresse. Haven har et areal på ca. 1000 kvadratmeter, hvoraf mere og mere inddrages som bede eller stier. Inspirationen til bedene hentes i den engelske stil med al dens overdådighed, men fokus ligger i at sammensætte bedene tone i tone og inddrage så meget af den vilde natur som muligt.

Haven består af et hvidt bed, et sart gult bed, et blå og lilla bed, et rosa bed og ikke mindst et bed i røde og orange nuancer. derudover har vi i år for første gang for alvor forsøgt os med en køkkenhave.

Vores ejendom ligger i et almindeligt parcelhusområde, men i den gamle del af vores distrikt, hvor også en del ældre gårde og bindingsværkshuse skaber et miljø med hygge og idyl, hvor stokroser i alverdens farver blomstrer om kap fra juli til frost.

jeg glæder mig til at vise jer rundt i min have, og ser frem til at kunne bruge dette medie til at udveksle erfaringer med folk, som i en eller anden grad går op i deres haver.

Rigtig god fornøjelse.

Med venlig hilsen

Michael B. Sørensen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s